Lassen ES



Lassen Elementary School involves resurfacing between classroom areas and existing parking lot.  Existing asphalt surface was severely cracked, had poor drainage, and slopes did not meet ADA requirements.  Our design incorporated requirements to meet ADA compliance by providing grades within 5% and cross-slopes of less than 2% along designated path of travel.  Parking layout was designed to meet the school needs for its expanding staff and to accommodate required spaces for Accessible parking stalls.  Drainage was improved to prevent storm run-off accumulation at walkways between buildings and at low spots in the parking lot.

Additional work was done to repair to concrete curbs and planters were damaged by tree roots.  Thickened pavement sections and concrete slab were designed for access to trash area.