Sheriff Station





The sheriff station is one of the new additions to the Los Angeles Mission College campus. The project’s site development / improvement area is approximately one (1) acre. The Sheriff Station is proposed to be constructed on a rolling terrain having maximum slope of 5%. In order to meet the ADA requirements, finish floor will be set to approximately 4 feet below existing ground. As a result, civil engineering design requires retaining walls for site improvement and a specially designed lot drainage system. The project requires relocation of existing subsurface drainage to accommodate the proposed fire access road and exporting approximately 700 CY of dirt off-site. A new driveway and improvement to the existing driveway are required to meet the design standards.

This project is delivered in Civil-3D—BIM.